Onze Projecten

SFF doneerde dit jaar wederom aan de Rincon de Malala, Het hoekje van Malala. Dit is een organisatie ter ondersteuning van kinderen uit arme families in Lima, Peru. De donatie vorig jaar donatie dateert nog uit het ‘pre-Corona tijdperk’. Het geld kon toen nog in zijn geheel worden besteed aan de kinderbibliotheek. Maar Corona heeft  de tijden veranderd, in de hele wereld heerst COVID-19, wat ook in Peru zorgt voor verslechterde omstandigheden in veel arme gezinnen. Rincon de Malala bereid eten voor kinderen van de organisatie in de verschillende vestigingen en ook voor hun vaak werkloze ouders. Ana Mendoza en haar rechterhand Giovanna doen hun uiterste best om de ergste nood te lenigen.

Daarom is onze donatie dit jaar gedeeltelijk besteed aan voedselpakketten en gedeeltelijk aan de kinderbibliotheek. Hieronder foto’s van de voedselpakketten en van de enorme pannen waarin het voedsel wordt bereid en uitgedeeld. En van de kinderen. En nog een foto van het gebouw van waaruit digitaal onderwijs zal worden opgezet en verspreid.

We zijn blij dat we iets hebben kunnen bijdragen ter verbetering van de omstandigheden daar.

Onze recente donatie aan de Stichting Straatkinderen Medellin is inmiddels grotendeels besteed aan stoelen met aangehechte schrijfbladen. Ze zijn gemaakt door een lokale timmerman en zijn prachtig geworden! Ze werden precies tijdens de Engelse les bezorgd, zodat de kinderen konden helpen met uitpakken. Ze zijn er enorm blij mee en ze hoeven nu geen lessen meer te volgen zittend
op de grond. Ze kunnen het schrijfblad gebruiken om hun aantekeningen te maken of een Engels leerboek open te slaan. De boeken werden precies tijdens de Engelse les bezorgd, zodat de kinderen konden helpen met uitpakken. De docent Engels, Sabine Bouwmeester gaat nu de juiste leerboeken uitzoeken.

        

 

In december 2018 heeft de SFF lesmateriaal bekostigd voor de leerlingen van de school Patzalam Choacaman IV in Guatemala, in samenwerking met School the World.

Het lesmateriaal bestond uit boeken voor de kinderen en uit boekenplanken om de boeken op te bergen. Uit de foto’s blijkt hoe blij de kinderen, de leerkrachten, waren! Het lijkt wel of het hele dorp was uitgelopen! In ieder boek is een etiket geplakt waarop staat: ‘Today a reader, tomorrow a leader!‘

 

 

 

 

In 2017 heeft SFF een donatie gedaan aan de ’Niños de Guatemala, een in 2006 opgerichte organisatie die ten doel heeft verandering te brengen in de armoede van het land door de onderwijsmogelijkheden voor minderbedeelde kinderen te vergroten om zo bij te dragen aan een betere toekomst van de inwoners van het land. Guatemala is een land met grote verschillen in inkomen, veel armoede en een geschiedenis van gewapend conflict. Stichting Niños de Guatemala (NDG) probeert een alternatief te bieden voor het geweld dat veel kinderen op jonge leeftijd verkiezen boven een opleiding en te bouwen aan een pro-actieve en integere nieuwe generatie. In 2008 heeft NDG in Ciudad Vieja (de oude stad) haar eerste basisschool gebouwd (Nuestro Futuro, Onze Toekomst) die in 2009 is geopend met drie klassen: groepen 1, 2 en 3. Sindsdien groeit de school gestaag. Onze gift is specifiek bestemd voor het onderwijs van de kinderen in de Engelse taal en kwam tot stand in samenwerking met onze partner-ambassadeur Livia. NDG heeft enthousiast gereageerd op onze donatie en houdt ons op de hoogte.
Visits: 459